search-btn

HVORFOR ER DER IKKE SOLD I TP FLISHUGGERE?

Fordi TP Flishuggere leverer flis i fyringskvalitet
- uden brug af sold. 


Et sold er en form for indbygget plade med huller i, der sætter en øvre grænse for, hvor store stykker træ, der kommer ud af maskinen. Flisen, der passerer, vil dermed aldrig være større end hullerne i soldet. Da et sold kræver, at træet bearbejdes flere gange, inden det har størrelsen til at passere soldet, kræver det længere tid og mere energi at få træt til at passere. Samtidig vil denne ekstra proces skabe mere smuld og støv i flisen.

En primær grund til, at TP Flishuggere ikke er udstyret med et indbygget sold, er, at vi ikke vil gå på kompromis med maskinernes effektivitet og brændstofforbrug. Samtidig kan flishuggere uden sold sagtens levere en flot fliskvalitet til fyring - også i mindre anlæg.


Vi giver dig valget

Hvis dit stoker- eller flisfyr stiller ekstra store krav til flisens ensartethed og form, anbefaler vi dig at isætte et TP CHIP KIT i din TP Flishugger. Et TP CHIP KIT består af stikkerbrydere og en bøjle over rotoren, som sammen sikrer en meget fin fliskvalitet. Til stokerfyr eller andre typer flisfyr er der normalt en lagerbeholder, hvorfra flisen bliver ført til fyret med en snegl. Det er i denne snegl, at større flisstykker kan kile sig fast og tilstoppe sneglen.
I nyere fyringsanlæg er denne snegl dog ofte blevet større og dermed mindre følsom over for større partikler. Så tjek altid fliskravene til dit fyr for at finde ud af, hvor fin din flis skal være.

Ved kørsel i grønt materiale eller hvis der ikke stilles specifikke krav til fliskvaliteten, kan du dog med fordel tage bøjlen og stikkerbryderen ud og derved spare lidt på maskinens energiforbrug. Det giver stadig en flot og ensartet flis til f.eks. afdækning.

Hvorfor Er Der Ikke SOLD

I stedet for et fastmonteret sold, som tærer dyrt på maskinens effektivitet, kan du ved krav om meget fin fliskvalitet eftermontere et TP CHIP KIT. 

 

Fordele ved at producere fyringsflis uden brug af sold:

  • Minimal slitage og omkostninger til sliddele
  • Optimeret brændstofforbrug
  • Højere effektivitet
  • Maskiner uden sold er lettere og den lave maskinvægt øger manøvrevenligheden, især en fordel i vådt terræn